Geplaatst op

Geld lenen met BKR

Wilt u geld lenen met BKR? U bent dan zelf verantwoordelijk voor het geld dat u leent, aangezien er geen controle bij het BKR uitgevoerd zal worden. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee, maar let zelf goed op het geld dat u maximaal kunt lenen.
Houd er bovendien rekening mee dat de looptijd bij het geld lenen met BKR over het algemeen maar een paar weken is. Aangezien u een BKR-codering heeft kunt u zich het best wenden tot de minileningen. Deze bedragen lost u na een paar weken weer af, zodat u het geld kunt gebruiken om tijdelijk iets meer achter de hand te hebben. Na die tijd is het van belang om het geld weer zo snel mogelijk af te lossen en er daarmee voor te zorgen dat u weer verder kunt.

Zelf verantwoordelijk

Gaat u geld lenen met een BKR codering? Dan bent u er daarnaast zelf verantwoordelijk voor dat u de mogelijkheid heeft om dit ook echt terug te betalen. Normaal gesproken geeft het BKR de bank aan of u al andere leningen heeft lopen en wordt u daarmee als het ware in bescherming genomen. U kunt geld lenen met een BKR codering, maar u dient in dat geval zelf te berekenen of het mogelijk is de kosten te dragen. Maak een plan om het geld dat u wilt lenen weer netjes op tijd af te lossen, zodat u daarmee in ieder geval niet in de problemen komt.

Geld lenen op uw inkomen

U kunt geld lenen met een BKR codering, op basis van het inkomen dat u tot uw beschikking heeft. Zorg ervoor dat u aan kunt tonen dat u een vast contract heeft, aangezien u er daarmee voor kunt zorgen dat u een minilening af kunt sluiten. Bent u ZZP’er, student of heeft u wellicht een tijdelijk contract bij een werkgever? Dan is het geld lenen met BKR in de meeste gevallen niet mogelijk. Dat heeft te maken met het feit dat u dan niet zomaar zeker bent van een inkomen, om het geleende geld weer af te kunnen betalen.

Geen BKR controle

U kunt geld lenen met een BKR codering, aangezien er geen BKR controle uitgevoerd zal worden. U kunt het geld lenen op basis van uw inkomen, ook wanneer u daarnaast al andere kredieten heeft lopen. Wat dat betreft is het goed mogelijk om bijvoorbeeld €100 of €300 te lenen, op het moment dat u een onverwachte rekening ontvangt die u vlot dient te betalen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en leen geld met BKR op het moment dat u dit een goede oplossing voor de huidige financiële situatie lijkt.