Geplaatst op

Minilening afsluiten

Wilt u met BKR lenen? U kunt hiervoor een minilening afsluiten, wat betekent dat u tot maximaal een paar honderd euro op uw rekening kunt laten storten. U heeft vervolgens enkele weken de tijd om het geld terug te betalen, bijvoorbeeld nadat u uw salaris heeft ontvangen.

Vast inkomen per maand

Wilt u een minilening afsluiten? U kunt met BKR lenen op het moment dat u een vast inkomen per maand heeft. Dit inkomen dient voldoende hoog te zijn om het krediet binnen een maand weer af te betalen. U kunt dan gewoon met BKR lenen, omdat de kredietverstrekker uw BKR situatie niet op zal vragen. Uiteraard bent u zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van de lening en is het van belang om een gedegen plan te maken voor het aflossen van het krediet.

Krediet voor een paar weken

U kunt de minilening voor maximaal een paar weken afsluiten. Wilt u met BKR lenen en heeft u het geld een langere tijd nodig, of heeft u meer tijd nodig om af te lossen? Dan is het verstandig om een reguliere lening af te sluiten. Houd er echter rekening mee dat een negatieve BKR notering dan gemakkelijk tot problemen kan leiden. Een neutrale BKR notering hoeft niet tot problemen te leiden, mits u voldoende inkomen heeft om de maandlasten te dragen. Houd eventueel rekening met een relatief hoge rente, ter compensatie van het risico dat de geldverstrekker loopt.

Met negatieve BKR registratie lenen

U kunt met BKR lenen op het moment dat er sprake is van een negatieve registratie, door gebruik te maken van een minilening waarvoor men geen BKR controle uit zal voeren. U kunt een paar honderd euro uit laten keren naar uw rekening, om daar direct de boodschappen of een nieuwe televisie mee af te rekenen. Heeft u het geld direct nodig en wilt u dat bijvoorbeeld over een paar weken terugbetalen zodra u uw salaris ontvangen heeft? Dan kunt u gewoon met BKR lenen, aangezien het niet nodig is om hier inzicht in te verschaffen.